"Motivatia este un combustibil major cand vine vorba de actiunile noastre, iar puterea ei este nemarginita.  Sa poti sa iesi din labirintul apatiei si sa te trezesti din somn dimineata cu nerabdare pentru a incepe noua zi, este un lucru minunat insa acest lucru se intampla atunci cand suntem motivati si vom fi dobandit secrete din arta de a fi un invingator."
Ce frumos spus!
Dar pentru a gasi si aplica motivatia vei trece prin toate etapele pana cand vei indrazni sa zpui - zboara!

Exista lucruri si persoane pe care-n ciuda faptului ca ne fac rau, mult prea rau, cu sau fara voia lor, fie pentru ca ne creeaza dependenta, fie te manipuleaza, fie pentru ca ne genereaza obsesii ,ne-ncapatanam sa le tinem aproape, pentru ca ne-am obisnuit cu ele si cu confortul de-a le sti acolo, cu falsa iluzie ca sunt exact ceea ce ne trebuie. Tocmai aceste lucruri altereaza sanatatea fizica si mentala.

De nimic pe lumea asta n-ar trebui sa te legi orbeste, nicio dependenta n-ar trebui sa te subjuge , dar daca totusi a facut-o e timpul sa-ti obtii eliberarea.N-o vei putea face perseverand in aceleasi obiceiuri si trairi ci adoptand atitudinea corecta. N-am zis ca va fi usor, dimpotriva.Dar daca toate "semnele" iti arata ca tie iti faci rau, continuand vei fi cu atat mai aproape de autodistrugere.
Orice capcana in care , desi o stii acolo, te intorci si cazi din nou te duce cu un pas mai aproape de decaderea atat fizica cat si morala.
Dintre examenele vietii poate asta este unul dintre cele mai importante, intelepciunea de a distinge lucrurile care-ti fac rau si capacitatea de a te debarasa.Sa nu crezi ca nu stiu cat de greu este sa accepti ca te afli in aceasta inchisoare.Sa nu crezi ca n-am trait la fel ca si tine cu aceste scuze care te-au tinut legat pana ai simtit ca nu mai poti si ti-au dat falsa impresie ca n-ai ajuns aici.
Important este doar sa gasesti puterea in interiorul tau, orice ti-as spune eu vei accepta dar nu vei pune-n practica desi esti constient ca vrei sa te eliberezi de povara.
Fa astazi primul pas, recunoaste, accepta si doreste-ti sa gasesti in tine puterea de a te indeparta de ORICE iti face rau si te face captiv.

"Oamenii fericiti vor dezvolta incredere in ei si vor lua viata de la prezent spre viitor.
Oamenii nefericiti isi vor distruge increderea si vor lua viata dinspre trecut pana in prezent. Ei nu vad viitorul, sau il vad foarte scurt si intunecat."
Fii tu cel fericit si vor fi si cei din jurul tau. Faci parte dintr-un mecanism in care daca o piesa e deteriorata intreg motorasul scartaie..

Esti in fata unui aparat cu zeci de butoane. Pe unul scrie On si pe unul scrie OFF. Oare ce fac toate celelalte butoane? N-o sa stii decat cand vei hotari sa actionezi cu-ntelepciune, sa dai on la tot ce-ai pierdut in timpul dependentei si off lucrurilor si oamenilor care te-au subjugat, sa devii un om despre care se spune - Uite ca se poate!


Afectivitate Extraverta cu Intuitie Introverta – Cel care ofera

Modul primar de perceptie este concentrat pe exterior unde trateaza lucrurile in functie de felul in care simte vis-a-vis de ele, sau de felul in care ele se potrivesc sistemului sau de valori. Modul secundar este concentrat interior unde informatiile intra pe care intuitiva.
Persoanele cu profil ENFJ sunt indivizi concentrati pe oameni. Ei traiesc intr-o lume de oameni si posibilitati. Mai mult decat intalnim la celelalte profiluri, acestia au un talent extraordinar in lucrul cu oamenii. Ei inteleg oamenii si le pasa de ei si au o abilitate speciala de a scoate ce este mai bun din oameni. Interesul lor principal in viata este sa ofere dragoste, sustinere si sa faca oamenii sa se simta bine. Sunt concentrati pe intelegerea, sustinerea si incurajarea altora. Ei fac lucrurile sa se intample pentru altii si obtin din aceasta cea mai mare satisfactie a lor.
Deoarece persoanele ENFJ poseda aceasta extraordinara pricepe in a lucra cu oamenii au abilitatea de a determina oamenii sa faca exact ce doresc ei. Intra sub pielea oamenilor si ii determina sa aiba exact reactiile pe care le cauta. Aceste persoane sunt, in general, altruiste, dar acelea care care s-au dezvoltat psihologic mai putin sunt cunoscute pentru utilizarea puterii lor asupra oamenilor, manipulandu-i.
ENFJ sunt atat de conectati cu exteriorul lor incat este foarte important sa petreaca timp in solitudine. Acest lucru poate fi dificil pentru unii pentru ca au tendinta de a se judeca foarte dur si pot dezvolta ganduri negre cand sunt singuri. Prin urmare, ei pot evita singuratatea incarcandu-si viata cu activitati care implica alti oameni. Ei tind sa isi defineasca directia in viata conform nevoilor altora, fiind posibil sa nu isi mai dea seama ce nevoi au ei insisi. Este specific tipului lor de personalitate sa puna nevoile altora inaintea nevoilor proprii dar este necesar sa ramana constienti de nevoile personale pentru a nu ajunge sa se sacrifice in incercarea de a ajuta pe altii.
ENFJ tind sa fie mai rezervati in a se expune decat indivizii celorlalte tipuri de personalitate extravertita. Desi pot avea credinte puternice se abtin de la a le exprima daca acestea l-ar impiedica sa ii puna in valoare pe ceilalti. Pentru ca interesul lor primar este de a fi catalizatorul schimbarii pentru oameni este mai degraba posibil ca acestia sa interactioneze cu oamenii la nivelul lor, comportandu-se cameleonic mai degraba decat in mod individualist. Asta nu inseamna ca ei nu au opinii. Ei au opinii si valori bine definite pe care le pot exprima clar si succint. Aceste opinii, credinte, vor fi exprimate atata timp cat nu devin prea personale. ENFJ sunt expresivi si deschisi in multe feluri, dar sunt concentrati mai mult pe sustinerea celorlalti. Cand sunt pusi fata in fata cu un conflict intre o valoare proprie si nevoia altei persoane este mai mult probabil ca vor alege sa ajute persoana respectiva.
ENFJ se pot simti foarte singuri chiar inconjurati de multi oameni. Aceasta senzatie de singuratate poate fi accentuata de tendinta de a nu se deschide altora, de a nu le arata adevaratul sine.
Oamenii ii iubesc. Sunt persoane pe care adori sa le ai in preajma, persoane care inteleg si iubesc oamenii. In general sunt foarte directi si sinceri, emana foarte multa incredere in sine si au abilitatea de a face foarte multe si diferite lucruri. Sunt, in general, inteligenti, plini de potential si energie. In mod obisnuit se pricep la orice le capteaza interesul.
Le plac lucrurile bine organizate, vor depune mult efort sa mentina treburile structurate si sa elimine ambiguitatea.  Au tendinta de a fi sacaitori , in special in propriul camin.
In mediul profesional se descurca in posturi care necesita lucrul cu oamenii. Sunt potriviti pentru comitetele sociale. Misterioasa lor abilitate in a intelege oamenii si de a spune exact ce au nevoie oamenii sa auda ii face exceleti in consiliere. Le place sa fie in centrul atentiei si se descurca extraordinar in posturi in care pot inspira si indruma oamenii, ca acela de invatator sau profesor.
Nu le plac rationamentele impersonale. Se vor simti nefericiti in situatii in care sunt fortati sa gandeasca logic, fara nici o conexiune la elementul uman. Traind intr-o lume de oameni si posibilitati se bucura mai mult de planurile pe care le fac decat de rezultatele obtinute. Devin foarte entuziasmati cand vine vorba de posibilitati viitoare dar se plictisesc foarte usor in prezent.
Au un dar special de a se conecta cu oamenii si sunt foarte fericiti atunci cand pot folosi acest dar ajutandu-i pe altii. Asa isi obtin ei satisfactia, servindu-i pe ceilalti. Interesul autentic pentru umanitate si exceptionala intutitie vis-a vis de oameni ii face capabili sa scoata din carapace cel mai retras individ.
ENFJ au o mare nevoie de relatii intime, apropiate, si vor depune mult efort in a crea si pastra aceste relatii. Sunt foarte loiali si de incredere odata implicati intr-o relatie.
Un ENFJ care nu si-a dezvoltat latura afectiva ar putea intampina dificultati in a lua decizii bune si se pot lasa pe mana altor persoane atunci cand este necesar sa ia o decizie. In cazul in care nu si-au dezvoltat latura intuitiva este posibil sa nu fie capabili sa vada posibilitatile si vor judeca lucrurile la repezeala bazanduse pe sistemul de valori social , fara sa inteleaga cu adevarat situatia curenta. Cei care nu si-au gasit locul in lume este posibil sa fie foarte sensibili la critici si sa aiba tendinta sa se ingrijoreze excesiv si sa simta vinovatie.  Este posibil, de asemenea, sa manipuleze si sa controleze alte persoane.
In general, ENFJ sunt persoane incantatoare, calde, amabile, creative si deosebite, cu intuitie dezvoltata, care pot misca emotional oamenii. Cu toate acestea au nevoie sa tina cont de propriile valori, propriile nevoi la fel de bine cum tin cont de ale altora.

 sursa -  http://doctoruldesuflete.wordpress.com/psihologie-testul-meyers-briggs/profilul-enfj-extravertit-intuitiv-afectiv-judicativ/
daca va intereseaza..:P   - http://doctoruldesuflete.wordpress.com/psihologie-testul-meyers-briggs/